Среда, 31. Март 2021.

ДОБРА САРАДЊА ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Уз финансијску подршку општине Кладово у порти храма "Свети Ђорђе" приводе се крају радови на изградњи парохијског дома површине 320  квадрата. То значи да ће богомоља  око које се мештани Кладова окупљају 159 године коначно добити дом на коме ће за њих врата бити стално отворена јер је парохијски дом место у коме свештенство и грађани разговарају.

Изградња Парохијског дома наишла је на немерљиву подршку локалне самоуправе и председника општине Саше Николића, која финансира радове са намером да се надомести све оно што су раније пропустиле бројне генерације Кладовљана рекао је отац Дејан Пајић, намесник Кључки и додао да су Кладовљани безмало пре 159 године саградили цркву у много тежим околностима, времена су и данас тешка, али је локална самоуправа уз подршку људи добре воље успела да радове приведе крају.

Црква у Кладову сада има Парохијски дом и јер је локална самоуправа предузела све кораке да радови крену, али и да буду завршени јер свештенство и мештани заслужују Парохијски дом у храму освештаном 1862 године истакла је Александра Кленцовљевић из кабинета председника општине Кладово.

Општине Кладово редовно из буџета издваја новац за суфинансирање Програма које реализују цркве и верске заједнице. За ту  намену у овој години опредељено је три милиона динара. Конкурс је отворен до 15. априла, право учешћа имају цркве и верске  заједнице које имају седиште на територији општине Кладово.