Понедељак, 13. Јануар 2020.

ЈУВЕНТУСОВ КАМП У СРБИЈИ ОВЕ ГОДИНЕ У ГРАДУ НА ДУНАВУ

Од 29. јуна до 3. јула Кладово ће бити домаћин учесницима четвртог Јувентусовог кампа у Србији у којем ће на Градском стадиону у граду на Дунаву знање усавршавати девојчице и дечаци од шест до седамнаест година. Са њима ће радити руководици Јувентусове академије из Италије, али и домаћи стручњаци. Кладовчани се ужурбано припремају јер желе да буду добри домаћини најмлађим играчима из свих крајева Србије.

- То је наша обавеза с обзиром да је реч о пројекту који се реализује у 32 земље, Кладово је привилеговано што је уврштено у породицу едукативних кампова који се организују широм света и зато локална самоуправа  чини све да створи оптималне услове за рад и боравак кампера у нашој средини. Комплетан програм рада спровешће се на стадиону Ђердапа – рекао је  Горан Матовић помоћник председника општине Кладово задужен за спорт, омладину и друштвене делатности.

Како теку припреме за организацију кампа уверили су се недавно представници великана из Торина који су за време боравка у граду на Дунаву разговарали са Сашом Николићем председником подунавске општине и његовим сарадницима.

- Захваљујући подршци руководства општине Кладово учесници кампа осим гостопримства имаће на располагању комплетну инфраструктуру за спровођење програма којег ће реализовати тренери из Јувентусове академије из Италије. Биће то догађај за памћење за све кампере, али и Кладовчане који су се безброј пута доказали као врхунски домаћини - рекао је Драган Барјактаревић Јувентусов представник за Србију.

Учесници кампа тренираће у опреми „Старе даме“, на крају обуке добиће сертификате, медаље и по лопту, док ће се најталентованији седам дана усавршавати у Јувентусовом кампу у Италији.