Среда, 09. Октобар 2019.

МАЛИШАНИ ИЗ ПУ "НЕВЕН" У КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Већ по традицији за време одржавања  Дечије недеље општина Кладово организовала је  пријем за предшколце из вртића "Невен". За време дружења са Сашом Николићем и његовим сарадницима малишани њих 74 показали су шта  знају хорским  певањем и рецитацијама, Николић је одговарао је на питања малишана, пожелео им је  безбрижно детињство и истакао да се локална самоуправа годинама брине о деци.

Ово је традиционална активност, мада је наша жеља да свака недеља у години буде дечија недеља, јер су малишани будућност општине Кладово и Србије и зато заслужују посебну пажњу. Изузетан је осаћај када нас окружују деца, кад се у кабинету чује њихов жамор па је обавеза нас старијих да им обезбедимо најбоље услове да расту безбрижно. У протекле две године локална самоуправа уложила је више од једанаест милиона динара у обнову објеката ПУ "Невен" и тај тренд биће настављен - поручио је Саша Николић председник општине Кладово.

На пријему се захвалила директорка Кладовског вртића Јасмина Влаисављевић и додала да је локална самоуправа својим ангажовањем боравак деце у објектима предшколске установе "Невен" учинила лепшим. На одласку из кабинета председника општине малишани су добили пригодне поклоне, уз поруку да је програм  Дечије недеље заснован на концепту права детета, који се од када је уведен у нормативни систем Републике Србије, 1987. године константно унапређује, Саша Николић разговарао је са васпитачима предшколаца који ће наредне јесени кренути у први разред и обећао нова улагања која ће им побољшати услове за рад са децом.