Среда, 26. Јун 2019.

МИНИСТАР ОМЛАДИНЕ И СПОРТА У КАРАТАШУ

Караташ бисер Србије

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и Александер Бец програм менаџер Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ посетили су спортски камп у Караташу. Заједничка посета Караташу представљала је увод у реализацију новог пројекта Министарства омладине и спорта и ГИЗ-а, који ће објединити најважније елементе три претходно успешно спроведена и запажена пројекта: „Подстицање запошљавања младих“, „Реформа средњег стручног образовања“ и „Немачко-српска иницијатива за одрживи раст и запошљавање“. У реконструкциу спортског комплекса који се простире на 15,2 хектара држава је уложила око 2 милиона евра са намером да се младим спортистима обезбеде максимални услови за њихово усавршавање.

Драго ми је да смо данас могли да се уверимо да овај камп и те како служи сврси. Можемо да се похвалимо да Кладово има прави бисер и најбоље услове за тренинг младих спортиста у целој Србији. Драго ми је што шаљемо слику тимског духа и захваљујем се председнику општине Кладово, директору ГИЗ-а на изузетној сарадњи, али никада се не задовољавамо и желимо да ово место унапредимо, да окупља младе из целе Европе и најбоље младе спортисте. Сваке године ћемо наставити да реновирамо, МОС је овде највећи инвеститор и показујемо да на исти начин гледамо на све делове Србије. Такође, чули смо и да неке ствари не ваљају и у најбржем року ћемо све то поправити када бисмо остали лидери у овом пољу, привлачили госте, пре свега из Румуније и да додатно побољшавамо систем спорта - истакао је Удовичић.

Инвестирање у обнову инфраструктуре је припрема за ширење омладинских и спортских програма у Караташу у то се уверила и делегација Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ. Први човек ГИЗ- а за Србију Александер Бец истакао је да је импресиониран оним што је видео у Караташу.

Видео сам идеалне услове за рад младих спортиста, ми ћемо заједно са Министарством наставити да подржавамо пројекте који помажу младима - додао је Бец.

Уз подршку Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта Караташ је вратио некадашњи сјај тако да доприноси афирмацији туристичких потенцијала Кладовског краја, нагласио је Саша Николић председник општине Кладово. Он се захвалио Министарсту омладине и спорта на подршци и истакао да ће локална самоуправа учинити све на додатном развоју кампа. У омладинско спортском центру у Караташу усавршава се 110 младих кошаркаша који имају оптималне услове за реализацију тренажног програма.

Услови за рад младих кошаркаша су феноменални и зато сам сигуран да на овом месту стасавају нови асови српске кошарке - поручио је Игор Ракочевић потпредседник КСС.

Караташ располаже са 350 двокреветних и трокреветних соба са купатилом. Цео комплекс садржи шест павиљона девет апартмана и осам осмокреветних бунгалова као и бројне отворене и затворене терене.

Током лета овде ће се припремати око 3000 младих спортиста, тако да ће спортски комплекс код Кладова ове године имати око 12.000 ноћења.