Петак, 28. Јул 2017.

НА КУСЈАКУ ЗАВРШЕНА ОВОГОДИШЊА 16. ДУНАВСКА РЕГАТА

16. Дунавска регата, која је почела код Текије 28. јула, дуга 92 километра, у три етапе,а завршена је данас на Кусјаку.

Како је рекао Драган Новаковић, заменик председника општине Кладово, изузетно му је драго што је одзив учесника овогодишње Дунавске регате био оволико велики. Он је нагласио да ће се убудуће трудити да овај догађај из године у годину буде све бољи, да организација буде боља и да сваке наредне године буде још већи број учесника регате.

Поред заљубљеника у Дунав и спортове на води из источне Србије, ове године су у овом пловном маратону учествовали и пријатељи из поморавља.

Иако су учесници регате започели путовање по релативно лошим временским условима, јер је дувао јак ветар који је могао да угрози безбедност учесника регате, што је резултирало тиме да је један број учесника и одустао на самом старту, учесници, њих тридесетак који су остали до самог краја безбедно су стигли до циља, где им је у Неготину приређен и занимљив дочек.

Како је рекао Вукашин Радић председник кајакашког клуба Текија који је и један од организатора регате, иако се може рећи да је због јаког ветра ово један од најмалобројнијих регата у односу на раније године, јер је велики број учесника одустао, најважније да је мисија испуњена и да су сви који су остали да учествују стигли до циља безбедно.