Среда, 29. Новембар 2017.

ОДРЖАНА 42.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

 

На 42. седници Општинског већа у Кладову једногласно је усвојен Правилник о расподели трошкова топлотне енергије са заједничког мерног места у топлотно-предајној станици.То подразумева да у свакој згради за колективно становање мора бити уграђен мерни уређај који евидентира потрошњу топлотне енергије за тај објекат, казао је Радисав Чучулановић председник општине Кладово .
- Одлуком смо обавезали ЈП "Јединство" да створи равноправне услове за наплату утрошене топлотне енергије за све станаре, а то подразумева да се у свакој згради у подстаници формирају мерна
места.Тиме се ствара могућност за уградњу калориметара у сваком
стану, а њихови власници рачуне за грејање плаћаће по реалном
утрошку- појаснио је Чучулановић
Подршку већника добио је и предлог Одлуке о одређивању врсте земљиушта за утврђивање пореза на имовину, као и Закључак о расписивању огласа за јавно надметање за давање у закуп површина јавне намене ради постављања привремених објеката на више локација. На седници локалне Владе дефинисана је цена квадратног метра одговарајућих непокретности ради утврђивања пореза на имовину за 2018. годину на подручју општине Кладово .Чланови Већа усвојили су календар активности за расписивање Јавног позива за учешће у расподели средстава из буџета општине Кладово за 2018. годину у финансирању или суфинансирању потреба и интереса грађана у области спорта.