Петак, 12. Јун 2015.

Отворена модерна цистоскопска сала у Здравственом центру Кладово

     У Кладовском Здравственом центру данас је отворена модерна цистоскопска сала у делу Службе за урологију. Начелник Службе за поликлиничку делатност, др. Аца Кожокић специјалиста урологије, истакао је да је нова сала изузетно значајна јер ће умногоме олакшати рад са пацијентима.

     Средства за опремање нове цистоскопске сале обезбеђена су уз помоћ Привредног друштва "Хидроелектрана Ђердап" доо Кладово.

     На овај начин пацијенти не морају више да специјалистичке прегледе обављају у хируршкој сали, већ у модерно опремљеној, где се годишње обави 200-300 цистоскопија, подсетио је др. Аца Кожокић.

     Председник општине Кладово, др. Драган Будујкић додао је да је ово искорак у пружању што боље здравствене заштите грађана.

     Према речима Милене Првуловић, директора дирекције за правне и опште послове "ХЕ Ђердап" доо Кладово, постојала је добра воља да се пружи финансијска помоћ у овом делу објекта.

    Превентивним мерама Локална самоуправа покушаће да врати квалитет Здравственог центра Кладово а све у циљу што квалитетније здравствене заштите грађана, подвукао је Радисав Чучулановић, менаџер општине Кладово.

   Просторије новоотворене цистоскопске сале налазе се у старој болници поред Службе за физикалну медицину, на првом спрату.