Понедељак, 06. Јануар 2020.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КЛАДОВО ПОРАНИО ПО БАДЊАК

У духу православних обичаја у зору на Бадње јутро поранили су председник општине Кладово Саша Николић са сарадницима, свештенство Кладовске цркве и велики броје верника како би пре свитања исекли бадњак, симбол Бадњег дана којим започиње Божићно празновање. Колона, у којој је било 48 аутомобила, кренула је од цркве Свети Ђорђе и зауставила се на Милутиновачком брду где је у шумарку посечено храстово дрво чиме су сложни мештани започели духовно слављe уочи Божића најрадоснијег хришћанског празника.

Испред зграде Општинске управе у Кладову свештеник Милан Благојевић старешина храма Свети Ђорђе предао је бадњак Саши Николићу председнику општине и запосленима у Општинској управи како би га унели у кућу и тиме означили почетак божићних празника. Кладовљани су поносни на своју традицију и слогу.
Бадњак је симбол заједништва и слоге, ми смо опредељени да чувамо своју традицију и обичаје, који подразумевају организован одлазак по бадњак. Мештанима је важно да имају бадњак кад осване Божић симбол радости, породичног мира и благостања. Нека нам Божић донесе личну и породичну срећу, здравље, веру и наду у боље сутра - нагласио је Саше Николић председник општине Кладово.