Понедељак, 06. Јануар 2020.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КЛАДОВО ПОСЕТИО ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2020. ГОДИНИ

Прворођену бебу у 2020. години у кладовском породилишту, девојчицу Наталију, коју је мајка Јелена Петковић на свет донела 4. јануара у 14 сати и 38 минута, посетио је Саша Николић председник општине Кладово. Прва беба тешка је 3300 грама, дугачка је 56 центиметара и треће је дете у породици Петковић у којој одрастају девојчица и дечак. Председник општине Кладово, Саша Николић честитао је породиљи и уручио традиционалне поклоне за прворорођене бебе у години које дарива локална самоуправа.
- Надам се да ћемо у овој години имати више беба, јер је наша жеља да се у општини Кладово побољша наталитет. Као локална самоуправа, трудићемо се да створимо што боље услове за живот, како би млади људи имали посао и приходе, а самим тим и могли много лакше да планирају своје породице - поручио је Саша Николић, председник општине Кладово.


Представници локалне власти даривали су и Немању Мариновића, дечака којег је мајка Сузана на свет донела 31. децембра прошле године у 23 сата и 17 минута. Током прошле године, Кладово је било богатије за 101 малишана, јер су мајке родиле 48 девојчица и 53 дечака. С обзиром да је у породилиштима ван наше општине у претходној години рођено шеснаесторо деце, број новорођенчади већи је за петоро беба у односу на исти период 2018. године када је у Кладову рођено 112 малишана.
Родитељима новорођенчади локална самоуправа на име једнократне помоћи исплаћује по 40.000 динара, док је за свако треће дете тај износ 100.000 динара.