Петак, 02. Април 2021.

СЕДНИЦА СО КЛАДОВО

На другој овогодишњој  седници Скупштине општине Кладово одборничка  већина једногласно је усвојила предлог Одлуке о измени и допуни буџета општине Кладово за 2021. годину, буџетски приходи увећани за 30 милиона динара тако да приходна страна општинске касе за ову годину износи 840.226.000 динара. Изменом Одлуке о буџету општине Кладово мењају се и позиције на расходној страни које се односе на финансирање капиталних  пројеката, појаснила је Андријана Антић руководилац буџета општине  Кладово.

У буџету општине Кладово за 2021. годину за два програма мера активне политике запошљавања за реализацију Локалног акционог плана запошљавања опредељено је 4,5 милиона динара, чуло се на скупштинском заседању. Како је речено Програм стручна пракса  за стручно оспособљавње десеторо младих за самосталан рад у струци без заснивања радног односа финансираће се са три милиона динара, док је у оквиру програма запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих за субвенције послодавцима издвојено 1,5 милиона динара. Очекује се да ту меру активне политике запошљавања НСЗ подржи са додатних 1,3 милиона динара па ће у програм бити укључено 14 незапослених особа из категорије теже запошљивих, појаснио је Златко Калиновић, начелник Општинске управе.
Усвојене одлуке допринеће ефикаснијем и квалитетнијем функционисању локалне самоуправе сматра Драган Максимовић, председник СО Кладово. На  седници је усвојено Решење о престанку мандата Давиду Ђурђевићу досадашњем директору ТОО Кладово, за в.д. директора  именована је  Александра Васиљевић, дипломирани економиста из Кладова.