Среда, 30. Октобар 2019.

ЗАВРШАВА СЕ АСФАЛТИРАЊЕ ВЕЛИКОКАМЕНИЧКОГ ПУТА

Радници зајечарског предузећа за путеве "Штрабаг" приводе крају радове на асфалтирању дела пристпуног пута који Велику Каменицу повезује са државном саобраћајницом  ИБ реда Кладово - Неготин. Реч је о деоници дугој 2500 метара на којој су најпре уградњом асфалтног слоја дебљине 3 центиметара саниране све неравнине па се уграђује асфалтни застор дебљине 6 центиметара. На рехабилитацију  пута мештани Велике Каменице чекали су више од четири деценије, пре безмало две године локална самоуправа најпре је асфалтирала  деоницу дугу 1535 метара, а завршетком комплетног посла њиховим мукама коначно је  дошао крај.

Радове на санацији коловоза  обишао је Саша Николић председник општине Кладово.

На овој деоници било је евидентирано више од 300 такозваних ударних рупа које су стварале невоље возачима. Они су сада добили асфалтирану саобраћајницу ширине 4 метра која је важна не само за мештане Велике Каменице већ и за њихове комшије из Брзе Паланке и Подвршке. Надам се да су се становници тог дела наше општине уверили да испуњавамо дата обећања. Када је реч о инфраструктури следеће године следе радови на изградњи водоводне мреже која ће допринети да се коначно реши проблем водоснабдеавања у насељима Подвршка, Манастирица, Велика Каменица и Купузиште - поручио је Саша Николић председник општине Кладова после обиласка трасе на којој се изводе асфалтни радови.

Наредних дана уследиће и радови на уређењу банкине  с обе стране коловоза па се  возачима препоручује опрезна вожња, односно да брзину кретања прилагоде условима на путу.