Вести - Спорт

Трка мира у Кладову

Субота, 02. Јул 2022.
 

Најдужа међународна штафетна трка на свету "Трка мира" данас је прошла кроз Кладово. Трка прати ток Дунава који је проглашен "Реком мира" у склопу пројекта свих подунавских земаља.

Детаљније

СПОРТСКИ ВИКЕНД У КЛАДОВУ

Недеља, 19. Јун 2022.
 

У петак 17.јуна, двадесет младих каратиста, карате клуба „Кладово“ полагали су за виша звања у каратеу.
Положили су сви кандидати,  у присуству организатора, родитеља и пријатеља.

Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ За учешће у расподели средстава из буџета Oпштине Кладово за 2020.годину у финансирању или суфинансирању потреба и интереса грађана у области спорта

Уторак, 28. Јануар 2020.
 

ЈАВНИ ПОЗИВ За учешће у расподели средстава из буџета Oпштине Кладово за 2020.годину у финансирању или суфинансирању потреба и интереса грађана у области спорта ПРОГРАМСКИ КАЛЕНДАР ЗА ДОСТАВЉАЊЕ И ИЗВРШЕЊЕ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА ЗА 2020. ГОДИНУ ОДЛУКА о условима неопходним за...

Детаљније

Застава општине Кладово виорила се на највећем врху Балкана

Среда, 20. Фебруар 2019.
 

     Наша суграђанка Снежана је захваљујући покровитељству Општине Кладово, учествовала у међународном походу  где су изведена два зимска успона у склопу припреме за извођење успона на Мон Блан. Временски услови у овом зимском периоду били су јако повољни за учеснике похода на планини Рила ка њеном највишем врху Мусали ( 2925 метара надморске висине).

 

Детаљније

Застава општине Кладово виориће се на Монблану

Четвртак, 14. Фебруар 2019.
 

Наша суграђанка, Снежана Брложановић, биће члан експедиције на Монблан 2019. године у склопу експедиције и припремне стазе а то су:

-          Мусала у Бугарској

-          Триглав у Словенији

-          Гросглокнер у Аустрији

-          Монблан у Француској  

Општина Кладово је спонзор припремне стазе Снежане Брложановић. Застава наше општине ће с евиорити на сваком од наведениг врхова. Општина Кладово је одувек подржавала акције наших суграђана и њихову иницијативу за афирмацију наше општине.

Детаљније

Спортски догађај у Подвршкој

Уторак, 04. Септембар 2018.
 

Дана 02.09.2018.године у Подвршкoj, одржан је турнир у фудбалу између екипа из Србије (општина Кладово) и Румуније (жупанија Мехединци).На турниру је учествовало по 6 екипа, старости од 10 до 25 година.

Детаљније

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

Четвртак, 29. Март 2018.
 

Кошаркаш Ђердапа Горан Петровић и одбојкашица  Ђердапа Невена Марков најбољи су спортисти у општини Кладово за 2017 годину. Они су добили  подршку жирија у 52. анкети Спортског савеза који је после једногодишње паузе поново изабрао лауреате. На спортском дружењу у градском Дому културе  признања су уручена Бојану Солдатовићу, највреднијем спортском раднику, Страхињи Сејмјановићу (СТК Ђердап) и Драгани Ђуровић (ЖРК Ђердап) спортском пару године у категорији  наде, Радету Томић (КСР Дунав) као најбољем тренеру. Признање намењено најуспешнијем наставнику физичке културе отишло је у руке професора Богосава Ђурђановића. 

Детаљније

ЛОКОМОТИВА ЗАПОЦЕЛА ПРИПРЕМЕ И ОДИГРАЛА ПРВУ ПРИЈАТЕЉСКУ УТАКМИЦУ

Понедељак, 14. Аугуст 2017.
 

На стадиону Караташ одиграна је прва пријатељска утакмица измедју ФК “Локомотива” и ФК “Кладушница”. Како и доликује пријатељксој утакмици, резултат овог меча био је 2:2 (2:2).

Како кажу у стручном штабу ФК “локомотиве”, ово је била провера за обе екипе са једне стране за новог тренера Локомотиве Милета Кленцовљевића, а са друге стране за Младена Фасујевића.

 

Стрелци су били : Сувајац и Пилица за Локомотиву док су за госте мрежу затресли Ћеха и Фасујевић.

 

Иако је тренер Локомотиве имао доста играча на располагању, он се ипак определио за следецих 11: Ђорђевић (ГК), Бајић, Митровић, Бајић, Стојановић, Кленцовљевић, Пејовић, Јанковић, Вељковић, Сувајац и Пилица са клупе су ушли јос: Бешић, Баиновић, Кленцовљевић и Гавриловић.

 

“Могу бити задовољан на своје момке после ремија и премијере пред нашим скормним навијачима којих је било око 50-так. Нисмо били комплетни што се тиче старих играча Дурановића,Ђорђевић Александра, Аћимовића. Што се тиче новајлија неки су полозили испит неки су под знаком питања за следеце утакмице док се не покажу у даљем процесу припрема. Наставићемо са тренинзима, а следећа утакмица је у недељу исто од 18 часова. Видећемо са којом ћемо екипом да одмеримо снаге, имамо доста понуда цак и Зонаша из Кладова” – рекао је тренер Локомотиве.

Детаљније

Кошаркашки турнир у Кладову

Петак, 05. Мај 2017.
 

Председник општине Кладово, Радисав Чучулановић и заменик председника општине Драган Новаковић, одржали су данас састанак са г. Душаном Пројовићем- потпредседником Кошаркашког Савеза Србије, Г. Зораном Тиром- стручним сарадником Савеза за млађе категорије, Дејаном Мудрешом- селектором пионирске кошаркашке репрезентације Србије и другим представницима клубова учесника турнира.

У Кладову је у току финални турнир пионирске конкуренције  за звање најбоље екипе у Србији за сезону 2016/2017. Турнир је почео 4. маја а трајаће до 7. маја у Спортској хали ``Језеро`` сваког дана од 12 часова. Организатор турнира је Женски кошаркашки клуб ``Ђердап`` који је велику подршку добио и од локалне самоуправе као и од хотела ``Ђердап`` где су екипе и смештене.

Детаљније

ОД 1.ЈАНУАРА 2017. НОВИ МОДЕЛ ФИНАНСИРАЊА СПОРТА

Петак, 07. Октобар 2016.
 

На састанку руководства општине Кладово и представника спортских клубова разговарано је о моделима  садржаним у Одлуци о финасирању или суфинасирању потреба и интереса грађана у области спорта из буџета општине Кладово у 2017 . години. Документ  је усвојен на седници Општинског већа и допринеће да се превазиђу бројне аномалије које су уочене у досадашњем начину финансирања спортских клубова из буџетских извора , нагласио је Радисав Чучулановић председник општине Кладово.

Детаљније

Видео вести

Председник општине Кладово

Погледајте

AIESEC U KLADOVU

Погледајте

ПОМОЋ КЛАДОВУ

Погледајте